Duraku Family History & Genealogy

Find Duraku records

Find birth, death, marriage, military, and other Duraku records at Ancestry.com.

Search for Duraku records

Latest photos on AncientFaces

No one from the Duraku community has shared photos. Here are new photos on AncientFaces:

Duraku Surname History

At least one branch of the Duraku family is Albanian. (See "Duraku History" below for a history of the family written in Albanian.)  According to this branch of the family, the surname Duraku originated with one of three brothers (Muha, Lika and Dura) named Dura - his descendants are named Duraku.  The further history of the Duraku family and spelling variations of the surname Duraku have yet to be shared on this page.

The family history of the Duraku last name is maintained by the AncientFaces community. Join the community by adding to to this genealogy of the Duraku:

  • Duraku spelling & pronunciation
  • genealogy and family tree

Edit this page

Duraku Country of Origin, Nationality, & Ethnicity

Une qe po shkruaj kete etnogjenez te familjes Duraku dhe quhem Soni Duraku dhe jetoi ne nje fshat te quajtur Vlahen ne Has te Shqiperis , ketu kemi nje histori te gjat brezash, sipas historive dhe goie dhenave qe na kan lene te paret tane thuhet qe kishin qene tre vllezer te cilet shum kohe me pare u larguan nga Shkodra ku ata i perkisnin fisit Shala dhe erdhen ne gryken e Vlanes pasi ata ishin ne gjak...dhe gryka e Vlanes quhej ndryshe dhe gryka e Beses. Keta vllezer ishin Muha, Lika dhe Dura dhe u vendosen ne Vlahen ku u ndan dhe krijuan familjet e tyre Dura thoshin se ishte shum i prapt dhe i dhan nje tok jo te mir... pas Dures rrodhen breza te tere te cilet u shperngulen kryesisht ne Kosov dhe moren mbiemrin Duraku ate mbiemer qe kemi dhe ne, disa te tjer ne Kukes dhe te tjer ndryshuan mbemrin pas shpernguljes,arsyet e shpernguljes vin pasi ky truall nuk ofronte kushte favore per familjen Duraku qe po zgjerohej dhe u shperngulen per nje jete me te mire... Keshtu qe kemi nje origjin te familjes Duraku. At least one branch of the Duraku family is Albanian.

Duraku Meaning & Etymology

Fisis Duraku ne Kosove, eshte nje fis i madhe ne fshatin Kuk. I perbere nga disa familje me mbiemra te ndryshem. Familjet e fisit duraku ne Kuk nuk kan lidhje martesore ne mes veti, per arsye se kan lidhje gjaku. Gojdhenat thone qe ne Opoj kan qene 3 vellezer Rrenaku (ne fshatin Zaplluxhe), Baxhaku (ne fshatin Bollobrad) , dhe Duraku (ne fashatin Kuk)....

Duraku Pronunciation & Spelling Variations

No one has added information on Duraku spellings or pronunciations. Add to this section

No content has been submitted about alternate spellings of Duraku. The following is speculative information about Duraku. You can submit your information by clicking Edit.

Last names like Duraku vary in how they're spelled as they travel across tribes, family unions, and languages over the years. In early history when few people could write, names such as Duraku were transcribed based on their pronunciation when people's names were recorded in public records. This could have led to misspellings of Duraku. Researching misspellings and spelling variations of the Duraku name are important to understanding the etymology of the name.

Last names similar to Duraku

Dural Durald Duralde Durale Duralek Duralgil Durali Duralia Duralja Durall Durallandre Durallch Duralli Duralmelvin Duralska Duralski Duralsky Duralt Duralti Duraltilman

Duraku Family Tree

Find Duraku records

Find birth, death, marriage, military, and other Duraku records at Ancestry.com.

Search for Duraku records

Here are a few of the Duraku genealogies shared by AncientFaces users. Click here to see more Durakus

Famous People named Duraku

No has submitted any famous Durakus yet. Click here to add your own.